Kalehan Barajından Vatandaşlara Uyarı

Enerji üretimi tesisinin kuruluşundan bu yana halkın can ve mal güvenliğini her şeyden üstün tutan YUKARI KALEKÖY BARAJI ve HES İşletme Müdürlüğü vatandaşlara yönelik bazı uyarılarda bulundu.
Enerji üretimi tesisinin kuruluşundan bu yana halkın can ve mal güvenliğini her şeyden üstün tutan YUKARI KALEKÖY BARAJI ve HES İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Özellikle Solhan İlçesi sınırlarında bulunan Yenibaşak Köyü, Elmasırtı Köyü, Oymapınar Köyü, Murat Köyü, Bozkanat Köyü, Demirkapı Köyü, Düzağaç Köyü, Yenidal Köyü ve ırmak kenarında  yer alan mezralarda bulunan ikaz direklerine, ikaz tabelalarına ve güvenlik personelinin sözlü anonslarına çok dikkat edilmesi gerektiği önemle vurgulanırken, “Vatandaşların Murat Nehri yatağında ve göl kenarlarında balık tutmak, yüzmek, piknik yapmak gibi nedenlerle yaklaşmaması hususunda çok dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi;

Değerli Solhan Halkı

Bilindiği üzere Solhan İlçemiz ve köylerimiz civarında kurulmuş olan Yukarı Kaleköy Barajı ve HES İşletme Müdürlüğü olarak Enerji üretimine başlamış bulunmaktayız. Gün içinde enerji üretimine bağlı olarak su seviyesi 5 metre yükselecek ve Kaleköy - Genç nehir yatağı güzergahında 3 dakika boyunca siren çalarak anonslar yapılacaktır. Nehir yatağı üzerinde piknik yapmak, balık avlamak, gezmek son derece tehlikelidir. Yine işletmemizin göl kesimlerinde bulunan köylerimizde ve mezralarımızda yaşayan halkımızın göl kenarına yaklaşmamaları, göle yakın kesimlerde piknik yapmamaları, balık avlamamaları ve yüzmek için göle girmemeleri hususunu önemle rica etmekteyiz. “Şirketimiz YUKARI KALEKÖY ENERJİ BARAJI ve HES İşletme Müdürlüğü, tüm olanaklarını kullanarak halkımızı güvenlik konusunda bilgilendirmeye devam edecektir. Önce insan diyen İşletme Müdürlüğümüz, tüm Solhan halkına sevgi ve saygılarımızı iletmektedir.”
kaynak: solhan haber
Magazin Analiz Solhan Haber Estetik Uzmanı

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski