Bakan Nebati: Bir süredir dile getirdiğimiz Kredi Garanti Fonu hazırlıkları devam ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir süredir dile getirdikleri Kredi Garanti Fonu (KGF) hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, "Kredilerin doğru yerlere kanalize olması için hazırlıklarımızı bitirecek şekle gelmiş durumdayız." dedi.

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı, TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, MÜSİAD Expo Fuarı çatısı altında bir araya gelmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, her geçen yıl büyüyen fuar organizasyonu vesilesiyle tüm gayretlerini Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda gösteren MÜSİAD'ı ve Başkanı Mahmut Asmalı nezdinde tüm üyeleri tebrik etti.

Küresel ekonominin bugün zorlu bir dönemeçten geçtiğini belirten Nebati, Türkiye'nin ise tüm küresel sarsıntılara rağmen tehditleri fırsata çevirerek başarıyla ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında atılan adımlarla güçlü, dengeli ve istikrarlı büyüme trendinin tüm küresel çalkantılara rağmen 2022 yılının ilk yarısında da devam ederek yüzde 7,5 büyüme sağlandığını hatırlatan Nebati, "8 çeyrektir pozitif büyüme kaydeden ekonomimizde makine ve teçhizat yatırımları da 11 çeyrekten bu yana kesintisiz artmaya devam ediyor. Bu durum, büyümemizin sağlıklı bir temel üzerine inşa edildiğini açıkça ortaya koymaktadır." dedi.

Güçlü büyüme ivmesiyle toplam istihdam rakamlarını salgın öncesi seviyenin de üzerine çıkarmayı başardıklarını kaydeden Nebati, böylece 2022'nin ağustos ayı itibarıyla toplam istihdamın Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olan 31 milyon kişiye yükseldiğini aktardı.

kaynak: aa

Magazin Analiz Solhan Haber Estetik Uzmanı

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski