Maça Doğru | Galatasaray - İstanbulspor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde 25 Aralık Pazar günü oynanacak olan mücadele saat 19.00’da başlayacak.
Galatasaray - İstanbulspor
Galatasaray - İstanbulspor
Maçı hakem Abdülkadir Bitigen yönetecek. Onun yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Kadir Sağlam üstlenecek. 

45 günlük Dünya Kupası arasının ardından takımımız, ilk lig maçında taraftarlarıyla galibiyet sevinci yaşamak amacıyla sahada olacak.

Galatasaray’la omuz omuza tribünde yerinizi almak için tıklayın!


Dünya Kupası arasına üç maçlık galibiyet serisiyle giren Aslanlarımız, 7-0’lık sansasyonel Başakşehir galibiyetiyle birlikte yakaladığı mükemmel formunu devam ettirmek istiyor. Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu’nda Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 yenerek ara sonrası ilk resmi maçında galip gelen Galatasaray, İstanbulspor karşısında kazanma alışkanlığını sürdürme hedefinde. 

Galatasaray ve İstanbulspor son olarak 24 Eylül 2022 tarihinde oynanan özel maçta karşı karşıya gelirken bu maçı 2-1 kazandık. İki takımın 110 maçlık karşılaşma mazisi bulunurken bu maçlarda 73 galibiyet, 24 beraberlik ve 13 yenilgi aldık. Evimizde oynanan maçlarda ise 48 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 yenilgi istatistiğimiz bulunuyor. 

Ligde 18. sırada bulunan İstanbul ekibi, son 6 maçında mağlup oldu. Süper Lig’in 13. haftası sonunda 4’er gol kaydeden Valon Ethemi ve Jetmir Topalli en skorer isimleri. 

Maç öncesi öne çıkan istatistiksel veriler şu şekilde:


Galatasaray'ın Süper Lig'de 20+ kez ağırladığı takımlar arasında İstanbulspor'dan (%5; 1/22 daha düşük bir mağlubiyet oranına sahip olduğu tek rakibi Konyaspor (%0; 0/22). Sarı-kırmızılılar, Ocak 1970'ten (2-3) bu yana rakibini konuk ettiği 12 maçın hiçbirini kaybetmedi (8G 4B).

Galatasaray ile oynadığı son 11 Süper Lig maçında da gol yiyen İstanbulspor (toplam 27 gol), rakibi karşısında en son Ocak 2000'de (0-0) kalesini gole kapatabildi. 

Süper Lig deplasmanlarındaki son üç maçını 2+ gol yiyerek kaybeden İstanbulspor, bu şekilde daha uzun bir seriyi en son Mart-Mayıs 1999 arasındaki beş karşılaşmalık dönemde yaşadı.

Süper Lig'deki son üç maçını kazanan Galatasaray, 2020/21'in son altı karşılaşmasından bu yana ilk kez tek sezonda 4+ galibiyetlik bir seri yakalamayı hedefliyor. Takımımız, bu galibiyet serisi esnasında 11 gol atarken kalesinde sadece bir gol gördü.

Son altı Süper Lig maçını kaybeden İstanbulspor, kulüp tarihinin en uzun mağlubiyet serisini tekrarlama tehlikesiyle karşı karşıya (Aralık 1965-Şubat 1966 arasında 7 maç). Bu seri esnasında kalesinde 15 gol (ortalama 2.5) gören sarı-siyahlılar, toplam altı gol kaydedebildi.

İstanbul takımlarına rakip olduğu son beş Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, en üst lig tarihinde bu şekilde üst üste altı galibiyet aldığı bir süreç yaşamadı.

Bu sezon Süper Lig'de maç başına en fazla toplam (19) ve isabetli şut çeken (7), rakip ceza sahasında topla buluşan (32) ve kalesinde en az gol beklentisi gören (0.8 xGA) takım Galatasaray. Öte yandan İstanbulspor ise ortalama toplam (9) ve isabetli şut (3) kategorilerinde ligin son sırasında yer alıyor.

Süper Lig'de oynadığı son dört maçta yedi gole katkıda bulunan Galatasaray santrforu Mauro Icardi (4 gol & 3 asist), bu dönemde ligde en fazla golde payı bulunan oyuncu konumunda.

İstanbulspor'un Süper Lig'de attığı son dört golde payı bulunan Jetmir Topalli (3 gol & 1 asist), Dia Sabi'A'nın (3 gol & 2 asist) ardından bu sezon ligde takımı adına beş gollük seri yakalayan ikinci isim olmayı hedefliyor.

Fatih Tekke, İstanbulspor'un başında çıktığı üç Süper Lig maçını da kaybederken; lig tarihinde hiçbir teknik direktör sarı-siyahlı ekiple görev yaptığı ilk dört karşılaşmadan mağlup ayrılmadı.
kaynak: gs
Magazin Analiz Solhan Haber Estetik Uzmanı

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski