Devlet Nerede?

Doğrusu: Hükümet Nerede

Bu kavramı duyunca birçok insanı hafakanlar basıyor. Oysa devlet nerede? sorusunu soran bireylerin, aslında devletten olan taleplerini dillendirmeleri kadar doğal bir şey olamaz. Doğal afetlerde can pazarının yaşandığı anlarda yardım istenecek ilk merci tabi ki de devlettir.
Devlet nerede? - Ahmet Aytaç
Devlet nerede? - Ahmet Aytaç
Gelin hep birlikte bu sorunun cevabını detaylı bir şekilde analiz edelim. Biraz can sıkıcı sorular olsa da birkaç soruyu da biz ilave edelim. Madem hükümet etme yetkisi biz vatandaşlardan icazet almakla meşru kılınıyor, o halde vatandaşlık haklarımızı saklı tutarak soru sorma hakkımızı kullanalım. Sadece mevcut politikacılar için değil, gelecek politikacılar için de aynı şey söz konusudur.

Deprem!

Büyük bir felaket yaşadık. Binlerce insanımız hayatını kaybetti. Binlercesi göç etti. Yuvalar dağıldı. Kısacası maddi ve manevi kaybımız rakamlarla ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Yine de sürecin sağlıklı yürümesi için politikacıların bu süreçte bir plan ve program dahilinde hareket etmesi gerekmektedir. Devlet nerede sorusunun tam da cevabını bulması gereken zamanlardan geçiyoruz. Aslında bu soruyu şu şekilde sormamız daha doğru olur diye düşünüyorum: zira devlet 100 yıldır yerinde. Hükümet nerede? Zira devlet ve hükümet kavramlarını ayırmamız gerekiyor. Hükümetler vatandaşlardan aldığı icazet ile belirli bir dönem için ülkeyi yönetme yetkisi alır. Bu süre içinde topluma vaat ettiklerini yerine getirmekle sorumludur. Soruları doğru sorarsak alacağımız cevaplar da daha sağlıklı olur. 
kaynak: kale gündem
Magazin Analiz Solhan Haber Estetik Uzmanı

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski