Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan kira açıklaması

Orta ve uzun vadede, kiralardaki şişkinliği ortadan kaldırmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orta ve uzun vadede konut varlığımızı artırarak, kiralardaki şişkinliği ortadan kaldırmakta kararlıyız. Gıdada benzer çalışmalar yapacağız." dedi. İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'in gönüllerindeki yerinin her zaman ayrı olduğunu söyledi.
Erdoğan
Erdoğan
6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından diğer şehirler gibi Gaziantep'i de hiç yalnız bırakmadıklarını belirten Erdoğan, en son bir ay önce, Nurdağı ilçesinde deprem yaralarını sarmak için yapılan köy evlerinin teslim törenine katıldıklarını hatırlattı.

Erdoğan, dün Adıyaman ve Kahramanmaraş'ı, bugün de Hatay'ı ziyaret ettiklerini dile getirerek, Hatay Defne Hastanesi'ndeki çalışmaları yerinde incelediklerini, ardından konteyner kentte depremzedelerle bir araya geldiklerini kaydetti.

Deprem anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları ifade etti:
"Arama kurtarma çalışmalarından acil giyecek ve gıda yardımlarına, geçici barınma alanlarından kalıcı konutların inşasına kadar tüm çalışmaları titizlikle yürüttük. Bakanlarımız ve kurum yöneticilerimiz, işler rayına girene, enkazlar kalkana, düzen sağlanana kadar bir an olsun bölgeden ayrılmadı. Belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllülerimiz depremzedelerimizi hiç terk etmedi. Bölgede dönüşümlü olarak görevlendirdiğimiz 650 bin personelimizle her yerde, her talebe yetişmenin mücadelesini verdik. Yaşadıkları yerlerden ayrılmak istemeyen yaklaşık 3 milyon kardeşimiz için 905 bini aşkın çadır ve 112 bini aşkın konteyner kurduk. Gerek kendi şehirlerine, gerek diğer şehirlere gidenlere kira ve taşınma yardımları yaptık. Arama kurtarma çalışmaları biten enkazları hemen kaldırmaya baktık. Onları ağır hasarlı binalar takip etti. Sadece günü kurtarma değil, uzun vadeli bir yeniden yapılanma için orta hasarlı binaları da kalıcı konut projelerine dahil ettik."
Dünyada, bu kadar kısa sürede afet enkazlarını kaldırıp, şehirlerini yeniden inşaya başlayabilen bir başka ülke örneği olmadığına dikkati çeken Erdoğan, depremin ikinci haftasından itibaren kalıcı konutların inşası çalışmalarına başladıklarını hatırlattı.
kaynak: aa
Magazin Analiz Solhan Haber Estetik Uzmanı

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski